zondag 3 februari 2013

Het gaat nu écht beginnen!


 foto door Dinosoldier 
Na een pittige periode met verschillende mislukte IVF-pogingen hebben we bijna een jaar geleden de knoop doorgehakt: we gaan adopteren! Omdat we zelf ook veel gehad hebben aan blogs die andere (aspirant-)adoptieouders hebben bijgehouden, willen we onze ervaringen via deze weg heel graag delen. Natuurlijk willen we hiermee ook al onze familie, vrienden, collega's en kennissen op de hoogte houden.

Binnen een week nadat we ons hadden ingeschreven bij Stichting Adoptievoorzieningen kregen we op 4 april 2012 een brief op de mat met een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst op 15 mei 2012 in Utrecht bij Stichting Adoptievoorzieningen. In de brief ontvingen we ook ons BKA-nummer. BKA staat voor Buitenlands Kind ter Adoptie. Dit BKA-nummer bepaalt de volgorde van behandeling van de aanvragen.

Omdat de informatiebijeenkomst in het centrum van Utrecht plaats zou vinden, besloten we om met het openbaar vervoer te gaan. Vanaf station Schiphol zouden we er ongeveer 30 minuten over doen. Eerst nog een ochtend werken kon makkelijk... dachten we. Ruim op tijd, we hadden een uur speling, zouden we in Utrecht aankomen. Niet wetende dat we zoveel vertraging onderweg zouden hebben. Ik stond op station Schiphol te wachten op de trein, die met flinke vertraging binnenkwam. Gelukkig zaten we nog wel de dezelfde trein. Suzanne was namelijk bij station Nieuw Vennep ingestapt. Vol goede moed zaten we, nog steeds met ruim een half uur speling en met gezonde spanning vanwege de bijeenkomst in de intercity richting Utrecht. Tot we aankwamen bij Station Bijlmer Arena. Hier was sprake van een flinke stroomstoring, waardoor we niet gelijk verder konden. Dit duurde zo lang, dat we sowieso niet meer op tijd konden komen. Gelukkig konden we telefonisch laten weten dat we vertraging hadden opgelopen en daarom iets later zouden zijn. Gelukkig was dit geen probleem. Wij voelden ons desondanks erg opgelaten, want voor zoiets belangrijks wil je toch niet te laat komen! Uiteindelijk kwamen we zo'n 20 minuten te laat.

Bij de informatiebijeenkomst was het gezelschap heel gemengd: van heterostellen tot homostellen en vrouwen die alleen wilden adopteren. Ook qua leeftijd varieerde het veel. Van twintigers tot veertigers. We kregen heel veel informatie over de adoptieprocedure, hoe het eraan toe gaat in het buitenland zodat je goed een beeld krijgt over adoptie en hierna kunt beslissen of wel of niet verder wilt gaan met de procedure. Het laatste deel van de bijeenkomst werden we in twee groepen gesplitst, waarna we alle vragen die we op dat moment hadden, konden stellen. Ook hierbij kregen we heel veel informatie. Het was een interessante middag en ondanks dat we op internet al veel hadden gelezen, heeft dit veel duidelijk gemaakt. Wel was voor ons al heel snel duidelijk dat we door wilden gaan met adoptie.

En toen maar wachten tot we een oproep zouden krijgen voor de vijf verplichte voorlichtingsbijeenkomsten. Aan de hand van je BKA-nummer kon je op de website van Stichting Adoptievoorzieningen zien wanneer we ongeveer aan de beurt zouden zijn. Dit kon altijd nog anders worden, omdat andere mensen op de wachtlijst zich nog terug zouden kunnen trekken.  In eerste instantie was ons nummer nog láng niet aan de beurt. In september 2012 zagen we opeens dat het overzicht was bijgewerkt en dat wij ingepland zouden op zijn vroegst zomer 2013. Dát viel tegen! We hadden wel verwacht dat we lang zouden moeten wachten, maar voor je gevoel is een jaar erg lang en moeilijk te overzien. In oktober werd het overzicht aangepast en stonden we op de planning om te starten in mei 2013. Dat was voor ons gevoel alweer een heel stuk dichterbij. We waren helemaal blij verrast toen we in november 2012 al een oproepbrief thuisgestuurd kregen, waarin stond dat we niet in mei, maar in februari 2013 al mochten gaan starten. De laatste bijeenkomst staat gepland voor halverwege april 2013. We waren zo verschrikkelijk blij!

Vandaag (3 februari) is het dus bijna zover. Over 9 dagen gaat het avontuur voor ons gevoel eindelijk van start! Want nadat ongeveer driekwart jaar niets gebeurd is, zijn we blij dat er nu eindelijk actie is. We gaan ook deze keer met het openbaar vervoer, maar we nemen dit keer het zekere voor het onzekere en gaan 's morgens al die kant op. Uiteraard gaan we proberen onze ervaringen bij te houden op deze blog.

16 opmerkingen:

 1. SPANNEND!!!!! We hopen op een hele voorspoedige procedure en kijken nu al uit naar jullie volgende bericht! (O)PAul en (O)MAriëtte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij wensen jullie naast de dierenkinderen ook een heel lief en leuk mensenkind toe! Een kind kan vast geen beter thuis hebben dan met zulke ouders als jullie twee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannen hoor voor jullie.....Komt zo snel dichtbij!!!
  Ik hou jullie blog in de gaten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel suc6 en ik hoop dat alles voirspoedig gaat verlopen voir jullie xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi C&S, leuk dat jullie dit willen delen en veel sterkte/succes de komende tijd. Gr, Mike Q.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed! Veel succes ermee en ik zal de blog in de gaten houden! (Moviebase) Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Suzanne en Charley, jullie zijn al lang bezig en zijn er ook nog niet, maar het zal het waard zijn. Succes!

  Linda, Marit, Eva en Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh, dat is spannend :-)
  Heel veel succes!!! Ik leef helemaal met jullie mee.
  Liefs Els :-*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi lieve charley en Suzanne hartstikke leuk idee, zo hoef je niet alles 10x uit te leggen.Wij gaan jullie zeker volgen.Lieve groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk julie blog! Ik ga jullie volgen!

  Ik wens jullie vooral veel geduld. Probeer te genieten van alle losse stapjes en slurp alle info in je op.

  Bij ons is na 6 jaar eindelijk het einde in zicht. Een nieuw begin staat te wachten.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Charley,

  Wat fijn om te lezen dat het ineens zo dichtbij komt voor jullie! Het maakt me blij omdat ik het je zo gun!!

  Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit hele proces!
  Groetjes,
  Adry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sucses de aankomende tijd..!!ga julie volgen dikke knuffel el

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Spannend en super fijn voor jullie!
  Succes met alles wat er staat te gebeuren, groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk dat jullie dit met ons willen delen. Wij gaan jullie blog zeker volgen.
  De bijeenkomst komt nu eindelijk dichtbij !!!!
  Wij zijn benieuwd naar wat er nog komt.......
  Groetjes Erik en Gabrielle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vandaag begint het dan HELEMAAL ECHT !!!!!
  We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!
  OPAul en OMAriëtte.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo ben weer bij gelezen erg leuk om alles te volgen, lieve groet Maria.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...