dinsdag 4 februari 2014

Positief advies!

Vanmiddag kwam eindelijk het verlossende bericht: de Kinderbescherming geeft positief advies!!! We zijn zo blij met dit nieuws! Niet te geloven bijna. Door alle gesprekken en onze extra opdracht durfden we er bijna niet meer in te geloven, maar we kregen toch telefonisch te horen dat al onze inspanningen beloond gaan worden. Volgende week woensdag mogen we het gezinsrapport inzien en als het inderdaad helemaal af is, wordt het vervolgens opgestuurd, samen met de beginseltoestemming van het Ministerie van Justitie, naar de vergunninghouder waar we ons willen gaan inschrijven. Zoals we al eerder hebben geschreven, is bij ons de keuze gevallen op de vergunninghouder stichting A New Way en de Verenigde Staten als adoptieland.

Als alle papieren binnen zijn bij A New Way zullen zij contact met ons gaan opnemen om een intakegesprek in te plannen. Hier zit zo'n 4 weken tussen. Tijdens de intake wordt gekeken naar het gezinsrapport en wordt nogmaals getoetst of er specifiek draagkracht is voor de Amerikaanse adoptieprocedure. Na de toelating zullen we vervolgens een keuze moeten maken voor het USA contact waarmee we willen samenwerken. Met 1 van de 3, Goldstein, hebben we vorig jaar al kennis kunnen maken tijdens de meet en greet. We zijn heel benieuwd naar de andere twee en vooral wat de verschillen zijn tussen deze partijen.

We zijn heel blij dat we weer een GROTE stap verder zijn met onze procedure en we gaan vol goede moed verder! Zoals jullie begrijpen is het nu eerst tijd voor een klein feestje.

7 opmerkingen:

 1. Lieve schatten GEFELICITEERD!!!!!
  Wat heerlijk dat ook dit voor jullie loodzware onderdeel achter de rug is!!!!
  We hebben enorm veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en veerkracht en hopen dat de rest van het adoptietraject voorspoedig gaat verlopen!
  We denken dat er maar weinig kindjes zijn die zó gewenst zijn als jullie kleine bofkontje!!!!!
  Liefs van OPAul en OMAriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jullie lieve berichtje... Ik word er helemaal verlegen van.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd! Op naar de beginsel toestemming!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Ik ben Marlou, moeder van 2 kanjers uit het oosten.
  Ik lees al een tijdje met jullie mee en heb mij enorm verbaasd over de vele gesprekken die jullie hebben gehad met de raad.
  Gelukkig is het hoge woord er nu eindelijk uit en mogen jullie verder met de procedure. Het is jullie gegund.
  Geniet van deze stap en op naar de volgende.

  Groetjes,
  Marlou
  http://oostersekanjers.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Marlou, leuk dat je meeleest. Dankjewel! We genieten zeker van dit moment. We hebben nog wel wat stappen te gaan, maar dit was een heel belangrijke.

   Verwijderen
 4. Ik vind t zo ontzettend fijn voor jullie, dat er weer beweging in zit! Ik hoop dat alles nu vlotjes gaat verlopen. Leuk om alles te vernemen.. Ik had nooit vermoed dat je met zoveel stappen en organisaties te maken hebt. Wat top van jullie!!
  Groetjes en nog ontzettend veel succes, ..... Jolande

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...