zaterdag 13 april 2013

Drie leuke boekjes

Tijdens de tweede voorlichtingsbijeenkomst werden we voorgelezen uit een mooi kinderboek, over drie uilskuikentjes die 's nachts alleen waren gelaten door hun moeder. Door dit verhaal kregen we een goed beeld van hoe kinderen van verschillende leeftijden op hun eigen manier kunnen reageren. Zo konden we ons ook weer beter voorstellen dat een ouder kind anders reageert dan een jonger kind wanneer hij geadopteerd wordt. Tijdens de voorlichting lagen er nog meer kinderboeken ter inzage. Afgelopen tijd hebben we een beetje rondgekeken bij verschillende boekwinkels en afgelopen week hebben we drie boekjes besteld. Ten eerste het boek waaruit we voorgelezen zijn, het tweede boek, Rosita, lag ter inzage en we kwamen het derde boek, Thuis, tegen bij het rondkijken tussen de boeken over adoptie op de website van bol.com. 
Hieronder een afbeelding van de voorkant en een korte beschrijving (van bol.com gehaald). 

Uilskuikentjes
Sara, Peter en Wim, drie uilskuikentjes, wonen met hun moeder in een holle boom. Maar op een nacht worden ze wakker en dan is mammie er niet! Waar is ze gebleven? Ze komt toch wel weer terug?!


Rosita
Mama, papa en Rosita vormen met z'n drietjes een gezin. Dat is een beetje vreemd, want mama en papa zijn blank en Rosita is bruin. Maar eigenlijk is het ook weer heel gewoon. Rosita vindt het niet bijzonder. Tot ze ontdekt dat ze niet uit de buik van haar mama komt. Mama en papa vertellen Rosita over haar andere ouders, die in een land hier ver vandaan wonen. Dat is wel heel bijzonder: Rosita heeft twee mama's en twee papa's.

Een teder verhaal over een meisje dat ontdekt dat ze geadopteerd is. Met kleurrijke prenten die de sfeer van het verhaal perfect weergeven.Thuis
Jing is een meisje zoals veel meisjes - vrolijk, fijne vriendinnen op school, thuis een gezellig gezin met een jonger broertje, Samuel. Maar als op school een stamboom gemaakt moet worden, raakt Jing in verwarring. Want Jing heeft niet alleen een Nederlandse maar ook een Chinese familie. Ze is geadopteerd. Bij wie hoort ze nu?

Thuis is een prenten- en verwerkingsboek ineen. In het prentenboekdeel maken we kennis met het Chinese meisje Jing en haar Nederlandse familie. In het werkboekje achterin staan vragen en antwoorden die bij kinderen rond adoptie kunnen leven; dit deel is aangevuld met foto's. Het boek is geschikt voor thuis, maar ook voor in de klas.


Stuk voor stuk vinden we het erg leuke boekjes, met mooie afbeeldingen. We gaan hier nu eerst lekker zelf in lezen, maar jullie zullen snappen dat we niet kunnen wachten tot we hier later uit kunnen voorlezen. 

6 opmerkingen:

 1. Geef de titels (en naam van de schrijver en uitgever) maar door, dan helpen we jullie met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We waren inderdaad nog op zoek naar een paar andere boekjes, maar deze zijn helaas niet leverbaar op dit moment. Onder andere Wiebeltje (het adoptiekonijntje) van Kes Grey en we hebben net een tip gekregen dat de Lamgoeroe van Diana Kimpton ook erg leuk is. Ook dit boek is helaas niet leverbaar op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yes! We hebben het boekje De Lamgoeroe via een boekwinkel in België kunnen kopen. :) Wiebeltje is nog steeds nergens te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mariëtte, nog bedankt voor alle moeite en geweldig dat je een exemplaar van Wiebeltje hebt weten te vinden. We zijn er superblij mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het boek: Ik wil ook een mama! is ook geweldig en zeer herkenbaar voor het kind.

  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...