vrijdag 6 september 2013

Natasja Froger krijgt show over adoptie

© ANP
Vandaag en gisteren allemaal berichten in de media over een nieuw RTL4-programma dat door Natasja Froger gemaakt gaat worden. Het programma gaat Met open armen heten en gaat over stellen die een kind willen adopteren. 
Ik wil in beeld brengen wat er allemaal komt kijken bij een adoptie. Ik ben alleen toeschouwer, het is niet zo dat ik het proces wil versnellen of anderszins wil beïnvloeden”, vertelt Froger in De Telegraaf. Pas als de hele procedure die voorafgaat aan de adoptie is afgerond, komen Natasja en haar cameraploeg opdagen.
We zijn erbij als ze horen dat het echt doorgaat en daarna gaan we met de ouders mee naar het kind. Er worden kinderen geadopteerd uit Kenia, China, Taiwan en Nicaragua. Er gelden overal andere regels”, zo vertelt ze. “Ik wist zelf ook niet hoe ingewikkeld het hele proces is. Het greep me erg aan.
RTL4 wil de serie in 2014 op de buis brengen.
Wanneer het programma uitgezonden wordt, zullen we dit zeker gaan kijken. Voor heel veel mensen is het niet duidelijk wat er allemaal komt kijken bij het adopteren van een kind. We zijn dus ook zeer benieuwd of het beeld wat geschetst wordt overeenkomt met onze ervaringen. Hopelijk wordt het een vrolijker programma dan de Deense documentaire Mercy Mercy, die al een paar keer op diverse zenders op televisie uitgezonden is (HIER te zien bij Uitzending Gemist). In deze documentaire wordt namelijk een verschrikkelijke ervaring getoond, die je niemand toewenst, zowel de adoptiekinderen, de biologische ouders en de adoptieouders niet. Vier jaar lang worden de adoptieperikelen rond een Ethiopisch en een Deens echtpaar en hun kinderen gevolgd en dit loopt allemaal heel anders dan iedereen zou willen. Een afschrikwekkend beeld, wat door deze nieuwe serie op RTL hopelijk bijgesteld gaat worden. en 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...