donderdag 23 januari 2014

Het licht staat nog op oranje...

Gisteren werden we weer verwacht in Haarlem, op het kantoor van de kinderbescherming. We hebben eind november onze extra opdracht ingeleverd en dit was nu het onderwerp van gesprek. We kregen te horen dat we de opdracht erg goed hadden uitgevoerd. We kregen nog wel wat aanvullende vragen, maar die waren vooral bedoeld om extra informatie of voorbeelden te krijgen om zo het beeld compleet te krijgen. Ook kregen we de gelegenheid om nog wat zaken die in vorige gesprekken besproken waren en opgenomen zijn in het gezinsrapport te verduidelijken of aan te vullen met extra informatie.

Helaas hebben we nog steeds niet te horen gekregen of we positief advies hebben of niet. Er moet namelijk nog overlegd worden bij de kinderbescherming en de andere raadsmedewerker is op dit op vakantie. Begin februari worden we opgebeld en krijgen we te horen hoe het advies gaat luiden. In de week van 11 februari is het dan de bedoeling dat we het gezinsrapport mogen gaan inzien.

Al met al vonden we het een goed gesprek en hebben we er een goed gevoel aan over gehouden.

5 opmerkingen:

 1. Poeh he! Zolang het licht niet op rood staat, is het nog steeds positief! Nog even de kiezen op elkaar! We duimen nog steeds met jullie mee.

  Groetjes

  Eric en Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zien het ook nog steeds positief in! :-D Jullie (en alle anderen die met ons meeleven natuurlijk ook) bedankt voor het duimen! Doet ons echt heel veel goed.

   Verwijderen
 2. Goh hopelijk in februari duidelijkheid. succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees jullie hele verhaal, en ik vind het nogal wat, die aanvullende opdracht. Het schrikt mij ook wel af eigenlijk... Wij staan nog helemaal aan het begin van het traject, en moeten eerst de 5 bijeenkomsten nog gaan volgen. Maar als ik dit zo lees, ben ik bang dat wij niet door het raadsonderzoek gaan komen. Ik zou niet weten hoe ik op papier moet zetten hoe ik de opvoeding zie vanuit het kind....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We kunnen ons voorstellen dat onze ervaringen je afschrikken. Het krijgen van een aanvullende opdracht is volgens ons redelijk uitzonderlijk. Wij hadden er ook nooit eerder over gehoord. Normaal gesproken moeten de gesprekken voldoende zijn voor de Kinderbescherming om een goed beeld te krijgen. Laat je alsjeblieft niet afschrikken door onze ervaringen. De bijeenkomsten zijn erg leuk en informatief en de gesprekken met de Kinderbescherming vallen best mee. Al wordt ons geduld behoorlijk op de proef gesteld, hebben we er tot nu toe geen spijt van gehad. Dus wij zouden zeggen: Volg jullie droom!

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...