vrijdag 25 april 2014

Beginseltoestemming eindelijk binnen!

Het heeft heel wat weken geduurd, 11 weken in totaal, maar we hebben vandaag eindelijk onze beginseltoestemming toegestuurd gekregen. Omdat het na ons vorige contact met de Kinderbescherming nog steeds erg lang duurde, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zelf maar de Centrale Autoriteit gebeld. Bleek dus dat ze bij de Centrale Autoriteit nog steeds zaten te wachten op de Kinderbescherming. Ze hadden verzocht om een verduidelijking in het rapport, maar ze hadden voor de tweede keer hetzelfde, ongewijzigde rapport ontvangen. Toen we dit hoorden, waren we absoluut niet blij. Wij hebben dus vervolgens gelijk weer een bericht gestuurd naar de Kinderbescherming om hen te laten weten dat we heel erg teleurgesteld waren over de situatie en hen te vragen zo snel mogelijk een gewijzigd rapport te sturen naar de Centrale Autoriteit, zodat zij verder konden met ons dossier. De volgende morgen kregen we gelijk een bericht terug dat de raadsmedewerker het allemaal heel erg vervelend vond en ze bood haar excuses aan dat het niet goed gegaan was en voor het lange wachten.

Aan dit lange wachten kwam gisteren gelukkig een eind. We werden namelijk blij verrast door het bericht van adoptiestichting A New Way dat ze ons rapport hadden ontvangen en graag een afspraak wilden maken voor een intakegesprek. We waren een beetje verbaasd dat we de beginseltoestemming nog niet binnen hadden toen we dit bericht kregen, maar we waren vooral erg blij. Dit was voor ons de bevestiging waar we op zaten te wachten. Het was nu dus enkel nog maar een kwestie van tijd dat het beginseltoestemmingsdocument bij ons op de mat zou gaan vallen en dat was dus vandaag het geval. Het contact met A New Way heeft er ook voor gezorgd dat we een dot positieve energie gekregen hebben. We hebben heel erg veel zin in de volgende stap, het intakegesprek, dat zal gaan plaatsvinden op 6 mei.

Update: In plaats van 6 mei gaan we op 9 mei langs bij A New Way.

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat eindelijk dat felbegeerde briefje op jullie deurmat is gevallen. Wat hebben jullie een engelengeduld moeten hebben.
  Het zal dan ook een verademing zijn dat de volgende stap nu eens snel genomen kan worden.
  Heel veel plezier 6 mei.

  Groetjes Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel, Marlou.
  We vinden het inderdaad erg fijn dat we al snel langs mogen voor de intake.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Charley & Suzanne,
  Van harte gefeliciteerd met jullie beginseltoestemming! Wat fijn dat jullie nu verdere stappen kunnen maken. Heel veel succes in het verdere traject.
  Groet, Jennie ( lees al een tijdje met jullie mee)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...