zondag 15 februari 2015

Zes maanden wachten verder...

Regelmatig krijgen we de vraag hoe het ervoor staat met onze adoptieprocedure. (Superfijn trouwens dat iedereen zo geïnteresseerd is en met ons meeleeft!! Het doet ons erg goed!) Vandaar dat we het tijd vonden voor een nieuw blogbericht. Eind juli hebben we al onze papieren en onze profielboeken verstuurd en toen is voor ons weer een periode van wachten aangebroken. Vandaar dat het qua blogberichten erg stil is geweest. Nadat onze papieren richting A New Way zijn gestuurd, zijn deze doorgestuurd naar Amerika. Gelukkig werd alles snel goed bevonden en waren we vanaf dat moment officieel "Active Waiting Parent".

Sindsdien wachten we tot we bericht krijgen vanuit Florida dat we gepolst worden voor een eventuele match. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd. Wel hebben we gehoord dat de gemiddelde wachttijd zo'n beetje 8 maanden is (minimaal 2 weken, maximaal 2 jaar), en daar zitten we nu nog onder.

A New Way houdt ons in de tussentijd ook regelmatig op de hoogte van ontwikkelingen, wat superfijn is. Zo krijgen we via facebook berichten te zien over stellen die hun adoptiekindje mogen gaan ophalen. Daarnaast zijn we in november naar de A New Way Family dag geweest, die toen voor de tweede keer georganiseerd werd. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met stellen die net als wij aan het wachten zijn en met stellen die al een kindje uit Amerika geadopteerd hebben. We waren met ruim 200 man aanwezig, waarvan zo'n 70 kinderen. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, was dat een behoorlijk grote groep. Echt geweldig om te zien allemaal. 


A New Way had voor deze dag ook enkele sprekers uitgenodigd die over diverse onderwerpen kwamen vertellen. Wij hebben ervoor gekozen om de naar de presentatie over "een goede start" en de presentatie over "dark hair- and skincare" te gaan, omdat deze onderwerpen ons het meeste aanspraken. Hele interessante presentaties, waar we zeker wat van opgestoken hebben. We vonden het informele deel, waarbij iedereen kennis met elkaar kon maken, het meest waardevol. We hebben hier vooral een positieve boost van gekregen, doordat je merkt dat iedereen dezelfde ervaringen heeft en doordat je ziet aan alle vrolijke kindjes waar je het allemaal voor doet. Het was een superleuke dag en als we in de gelegenheid zijn, zullen we volgend jaar zeker weer van de partij zijn.

Tot nu toe waren er via ons Amerikaans adoptiebureau nog geen matches met Nederlandse stellen (ze zijn vorig jaar van start gegaan met Nederland), maar laatst mocht het eerste stel naar Florida. Heel erg fijn om te zien dat er beweging in zit. Nu maar hopen dat er gauw meer matches volgen en dat wij ook snel aan de beurt zijn. Ondertussen genieten we van elkaar en onze huisdieren en doen we leuke dingen. Ook zijn we onder andere bezig met het klaarmaken van de kinderkamer en verzamelen van leuke spulletjes. Het is erg leuk om hier mee bezig te zijn en hierdoor gaat de tijd voor ons ook een stuk sneller.

3 opmerkingen:

 1. Wat een super positieve blog! KANJERS!
  We hebben bewondering voor jullie en voor jullie liefde voor elkaar, waardoor jullie elkaar
  (als het wachten lang duurt) weten op te vangen en weten te genieten van het hier-en-nu!
  Liefs! OPAul en OMAriëtte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi actieve wachtende. Leuk om weer te lezen hoe het met jullie gaat.
  Nu maar hopen dat jullie snel actieve ouders mogen zijn.Groetjes van de wittebroodjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te lezen hoe het gaat, we blijven met jullie meeduimen.
  Anouschka

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...