zondag 16 juni 2013

Eerste raadsgesprek

Voordat we toestemming krijgen om te mogen adopteren (beginseltoestemming), moet eerst nog als verplichte laatste stap het gezinsonderzoek plaatsvinden. Dit onderzoek bestaat uit drie gesprekken met een raadsonderzoeker, één bij ons thuis en twee op kantoor bij de Raad voor de Kinderbescherming in Haarlem. Tijdens deze gesprekken probeert de raadsonderzoeker een zo goed mogelijk beeld van ons te krijgen en te kijken wat onze wensen en grenzen zijn. Naar aanleiding hiervan stellen ze het gezinsrapport op en geven een advies. Het gezinsrapport mogen we als het goed is op 11 juli inzien, om te kijken of we ons hier in kunnen vinden. Wanneer we akkoord gaan, worden rapport en advies opgestuurd naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Op basis van het rapport en het advies zal besloten worden of wij beginseltoestemming krijgen. Het gezinsrapport is later trouwens ook nog erg belangrijk, want dit zal vertaald en opgestuurd worden naar het adoptieland.

Afgelopen dinsdag was het eerste gesprek bij ons thuis met een raadsonderzoeker van de Raad voor de Kinderbescherming, voor ons gezinsonderzoek. We waren best een beetje zenuwachtig, maar het was een gezellig, goed gesprek, dat zo'n 2 uur duurde. Ook de onderzoekster was erg aardig en daarom voelden we ons allebei al snel op ons gemak. Tijdens het gesprek hebben we flink wat besproken. Onder andere natuurlijk wie we zijn, waarom we gekozen hebben voor adoptie en over onze keuze voor de Verenigde Staten als adoptieland.

Aan het eind van het gesprek kregen we een huiswerkopdracht mee. We moesten afzonderlijk van elkaar onze levensloop beschrijven. We hebben hiervoor een sjabloon gekregen met hierop allerlei punten die erin verwerkt zouden moeten / kunnen worden. Hier hebben we de afgelopen paar dagen hard aan gewerkt, omdat we dit uiterlijk vandaag (zondag) op moesten sturen, zodat we dit aanstaande dinsdag kunnen gaan bespreken tijdens het volgende gesprek. We vinden het erg fijn dat er op dit moment aardig wat schot in de zaak zit. Op naar het tweede gesprek!

3 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...