zondag 23 juni 2013

Tweede raadsgesprek

Foto: Dan Kamminga
Na het eerste raadsgesprek kregen we een huiswerkopdracht. Aan de hand van een sjabloon moesten we onze levensloop beschrijven. We moesten hierbij onder andere aandacht geven aan onze jeugd, de gezinssamenstelling vroeger, onze schooltijd, ons werk, het geloof en elkaar. Geen simpele opdracht en we mochten maar 2 A4-tjes gebruiken hiervoor. Na flink wat uren schrijven en herschrijven waren we zondag tevreden met het resultaat en hebben het opgestuurd naar de Kinderbescherming. Omdat we het dinsdag zouden gaan bespreken wilde de raadsonderzoekster het graag uiterlijk zondag toegestuurd krijgen, zodat ze het maandag kon gaan lezen.

Dinsdagmiddag was dus het tweede gesprek, in Haarlem, op het kantoor van de Kinderbescherming. Omdat het kantoor naast het station ligt, besloten met de trein te gaan. Het gesprek duurde, net als de vorige keer, ongeveer 2 uur. Ook deze keer hebben we flink wat besproken. De onderzoekster had naar aanleiding van de door ons geschreven levenslopen nog aardig wat vragen. We hadden niet anders verwacht, want daar waren ze natuurlijk ook voor bedoeld: om te zorgen voor gespreksstof. Aan het einde van het gesprek kregen we van de onderzoekster te horen dat ze aan de hand van wat tot nu toe besproken was een begin zou gaan maken aan het gezinsrapport. Dit zou ze dan ook gaan bespreken met een gedragsdeskundige. Dit is standaard en deze deskundige kijkt onder andere mee om te zien of de onderzoekster nog dingen vergeten is te vragen.

Het derde en laatste gesprek zal wederom in Haarlem plaatsvinden, op 4 juli. Dan zullen we het onder andere gaan hebben over onze familie en vrienden, oftewel ons netwerk. Ook zullen we dan de punten bespreken die we in onze levensloop over elkaar hebben moeten schrijven. Na het derde gesprek hoeven we enkel nog een keer terug te komen om het rapport te lezen om te kijken of we ons hierin kunnen vinden. Dit zal gaan plaatsvinden op 11 juli.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Charley en Suzanne,wat kunnen jullie trots zijn op jezelf.
  De manier waarop jullie samen in het leven staan en reageren op alles wat op jullie pad komt is SUPER. Het kindje dat ooit bij jullie komt is een enorme bofkont!
  Sterkte 11juli groetjes Erik en Gabrielle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie kunnen inderdaad trots zijn op jezelf, maar wij zijn ook SUPERTROTS op jullie!
  Met al deze voorbereidingen komt jullie bofkontje zeker goed terecht!
  OPAul en OMAriƫtte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjullie wel voor jullie lieve reacties! We worden er helemaal verlegen van! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...