donderdag 3 oktober 2013

Vijfde raadsgesprek

Donderdag 19 september mochten we eindelijk weer langs bij het kantoor van de Kinderbescherming in Haarlem. Na lang wachten sinds ons vierde gesprek was het nu tijd om te bespreken hoe het vorige gesprek gegaan is, hoe we er nu voor staan en wat ons verder nog te wachten staat. We waren ook deze keer weer behoorlijk zenuwachtig en we hoopten dat we uitsluitsel zouden krijgen over het advies. Helaas was dit nog niet het geval.

Allereerst kregen we te horen dat het gesprek vorige keer en de door ons ingevulde vragenlijsten gelukkig geen negatieve dingen hebben opgeleverd en dat we nog steeds door mogen met het gezinsonderzoek. Daarna kregen we te horen  dat doorgaan met het gezinsonderzoek betekent dat we een nieuwe opdracht moeten uitvoeren. Deze is tweeledig: Samen moeten we op papier zetten hoe we de opvoeding voor ons zien. Hierbij moeten we vooral redeneren vanuit het adoptiekind. Best een uitgebreide opdracht. Als tweede zal Charley moeten nagaan hoe zijn vader betrokken is geweest bij zijn opvoeding rond de basisschooltijd, voor de scheiding van zijn ouders. De onderzoekers vonden namelijk dat hij zich hier meer over zou moeten herinneren en ze vinden dit erg belangrijk. We gaan dus goed kijken hoe we daar het beste achter kunnen komen, zoals foto's van vroeger bekijken en herinneringen ophalen met familie. We zullen ook dit onderdeel op papier moeten zetten en samen opsturen naar de Kinderbescherming. We worden verder helemaal vrij gelaten hoe we de opdracht invullen.

De onderzoekers van de Kinderbescherming gaven aan dat we voor de hele opdracht voldoende tijd zullen moeten nemen en daarom hebben we hier nu 3 maanden de tijd voor gekregen. Ons volgende gesprek zal dus op zijn vroegst ergens in januari 2014 zijn. Tijdens dit gesprek zal de opdracht inhoudelijk besproken worden en daarna krijgen we vervolgens nog een afspraak om het gezinsrapport in te kijken. We zijn heel blij dat we nog steeds door mogen en ondanks dat we een pittige opdracht hebben meegekregen, zien we het nog steeds positief in.

2 opmerkingen:

 1. Succes beiden!!
  Zeg, Charley, ik weet niet of het helpt, maar het zegt toch vast ook wel iets, dat ik me allebei je ouders van vroeger goed kan herinneren en ook kende! Niet alleen je moeder...

  liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hoop herinneringen ophalend verder: het helpt zeker! :)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...