zondag 10 november 2013

Nieuw in onze boekenkast

Op dit moment zijn we nog druk bezig met de opdracht die we hebben gekregen van de Kinderbescherming tijdens het vijfde gesprek. Het vordert gelukkig gestaag en het einde is in zicht. In de tussentijd hebben we, na de drie (prenten)boekjes die we eerder gekocht hebben, drie nieuwe, leuke, interessante boeken over adoptie aangeschaft. Twee hiervan zijn ons aangeraden, de derde kwamen we tegen op de website van bol.com en konden we ook niet laten liggen. Hieronder een afbeelding van de voorkant en een korte beschrijving (van bol.com gehaald). 


De adoptiemonologen
Wat hebben zangeres Liesbeth List, schrijver Stephan Sanders, cabaretier Daniël Arends en harpiste Lavinia Meijer met elkaar gemeen? Ze zijn alle vier als kind geadopteerd, net als 55.000 andere Nederlanders. In De Adoptiemonologen vertellen zij en 27 anderen wat dit in hun leven betekent. De verhalen werden opgetekend door journalist Marina van Dongen, die zelf als klein meisje is geadopteerd uit Griekenland.
Hoe ga je om met het gegeven dat je zowel afgestaan als uitgekozen bent? Speelt adoptie een rol bij het aangaan van relaties? Hoe is het als je zelf kinderen krijgt? Ben je op zoek gegaan naar je biologische ouders? Wat leverde dat op? Het zijn vragen waarmee geadopteerden vroeg of laat worden geconfronteerd en waarop zij in dit boek openhartig antwoord geven. 
Het resultaat is een verzameling fascinerende en ontroerende levensverhalen over identiteitsvorming en het overwinnen van tegenslagen. Over ouders die nooit kinderen hadden moeten adopteren en over ouders die misschien wel het beste zijn wat een kind kon overkomen. De Adoptiemonologen zijn een feest van herkenning voor geadopteerden, maar ook een must read voor hun ouders, broers, zussen, vrienden, opa’s en oma’s. En voor mensen die van plan zijn om een kind te adopteren. 


Ergens, tussen China en de wereld
In China woont een meisje. Haar mama houdt van haar, maar kan niet voor haar zorgen. Ergens in de wereld wonen een man en een vrouw die veel van elkaar houden en dromen van een kindje. Zij geven het meisje een nieuwe thuis.


De Lamboeroe
Een verdwaald, eenzaam lammetje staat te blaten: Maaa! Dus als er een kangoeroe die graag een baby wil voorbij komt springen, stopt ze het lammetje gauw in haar buidel. Ze neemt het mee en vertroetelt het als een eigen kind. Maar wat zal er gebeuren als het lammetje erachter komt hoe anders het is dan zijn maaa?

Alledrie deze boekjes zijn wat ons betreft stuk voor stuk grote aanraders.

3 opmerkingen:

 1. Lieve Suzanne en Charley,
  Door alle bijeenkomsten, contacten met andere (al dan niet toekomstige)adoptie-ouders, het bemiddelingsbureau, de meet and greet met Mr. Goldstein, boeken, kranteberichten enz. zijn jullie bijna adoptie-experts!
  Ook voor alle moeite die jullie nu doen om de opdrachten van de Raad voor de Kinderbescherming goed te volbrengen, PETJE AF !!!!!
  We hebben heel veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en enthousiasme, en hopen dat 2014 voor jullie een HEEL POSITIEF jaar gaat worden!
  Liefs OPAul en OMAriëtte.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...